✔ Vandaag besteld, binnen twee dagen in huis!

De toekomst van verwarmen: Op elektriciteit

De toekomst van verwarmen: Op elektriciteit

Misschien is het logisch: wij zijn bezig met de toekomst. En de ontwikkelingen rondom het verwarmen van jouw huis of kantoor. Of zelfs je tuin(huis). Je kunt inmiddels al een tijdje rijden op elektriciteit. En koken ook. Kun je ook je huis verwarmen op deze manier? Wij vertellen je alles wat je moet weten. Inclusief alle voor- en nadelen. Wel zo handig.

Milieudoelstellingen

We moeten met z’n allen wat zuiniger leven. We hebben het niet direct over de Euro’s, maar over de grondstoffen. Deze gaan al jaren behoorlijk hard en dat betekent dat we op zoek moeten gaan naar alternatieven. Inmiddels rijden er veel elektrische auto’s in Nederland rond, en ook de rest van de EU volgt langzamerhand. En dat is natuurlijk een goed teken. 

Binnen de EU hebben de overheden afgesproken dat alle huizen in 2050 energieneutraal moeten zijn. En dat is een behoorlijke uitdaging als je het ons vraagt. Gemiddeld gezien wordt er zo’n 60% van de totale energie besteed aan het verwarmen van woningen. Het is dus de hoogste tijd dat we overschakelen naar een nieuwe manier van verwarmen.

Elektrisch verwarmen

Een behoorlijk aantal nieuwbouwwoningen zijn al energieneutraal. En dat is een goed teken! Deze woningen zijn vaak uitgevoerd met zonnepanelen welke zorgen voor de elektriciteit voor de verwarming. Zonnepanelen leveren de elektra, de elektrische verwarming verstookt het. Zo simpel kan het zijn.

Elektrisch verwarmen kan natuurlijk ook zonder de zonnepanelen. Officieel ben je dan niet volledig energieneutraal, maar wel een stuk zuiniger dan ouderwets gas stoken. Waarom? Je hebt verwarmingselementen met een Bluetooth of wifi functie, waardoor je deze tot in detail kunt afstellen. Op deze manier kun je efficiënt en energiebesparend je huis verwarmen.

Investering versus rendement

Natuurlijk vraag je jezelf af: wat is het rendement en hoe hoog is mijn investering? We beloven je dat het meevalt. Exacte cijfers kunnen we niet blootgeven, want dit is afhankelijk van de ruimte en de ligging van jouw huis of kantoor. Je kunt ervan uitgaan dat de zonnepanelen zich terugverdienen in gemiddeld 7 jaar. Een bijkomend voordeel: met elektrische verwarming heb je nooit meer een installateur nodig. Dat scheelt toch ook weer een paar tientjes op jaarbasis.

Een aantal tips

Wil jij jouw huis zo goed mogelijk verwarmen? Dan is het energielabel van jouw woning natuurlijk van belang. Als je dit eenmaal op orde hebt, kun je kijken naar zonnepanelen en elektrische verwarming, zodat je deze elkaar kunt laten ondersteunen. Zo kost jouw verwarming feitelijk niets. Zorg voor een slim programma op jouw verwarming zodat je niet jouw huis verwarmt terwijl je op vakantie bent.

Wil je meer weten? Bij ElektroHouse zijn we specialist op het gebied van elektrisch verwarmen. Op een milieubewuste manier zodat we samen de wereld een mooiere plek kunnen maken. Wil je even sparren met een van onze professionals? Dat kan. Via info@yourelektrohouse.nl. Of app met ons via +31 (0) 6 37 42 39 73. Dan gaan wij direct voor je aan de slag.