✔ Vandaag besteld, binnen twee dagen in huis!

Verschillende soorten elektrische verwarming en jouw beste keuze?

Verschillende soorten elektrische verwarming

Meer keuze is niet altijd makkelijker. Dat weten wij als geen ander. Daarom hebben we onze voorraad zo aangepast zodat de keuze makkelijker wordt. Speciaal voor jou. Dit keer: alles wat jij moet weten over de verschillende soorten elektrische verwarming voor in jouw huis.

Bijverwarmen

Misschien klinkt het een beetje raar. Maar in sommige huizen is de centrale verwarming niet krachtig genoeg, of wil je deze niet gebruiken om elke kamer in je hele huis te verwarmen. En daar is natuurlijk een oplossing voor! De bijverwarming. Zoals je kunt verwachten: deze verwarming kun je aanzetten wanneer je net iets meer warmte nodig hebt in een specifieke ruimte. Een groot voordeel? Deze verwarmingen zijn klein, draagbaar en je kunt ze gewoon in het stopcontact stoppen. Zo hoef jij je geen zorgen te maken over het opnieuw aanleggen van leidingen in je hele huis.

Keramisch verwarmen

Je kent de keramische kookplaat natuurlijk: een glasplaat met verwarmingselementen. Op deze manier kun je ook simpelweg jouw huis verwarmen. Het is een van de veiligste opties van verwarmen, omdat het verwarmingselement niet warm wordt. En dus ideaal als je kleine kinderen hebt die met hun vingers overal aan willen zitten. Herkenbaar? Dan is dit misschien wel een optie voor jou. Bijkomend voordeel: het eventuele stof op deze verwarming gaat dus ook niet stinken, omdat de verwarming niet zo heet wordt qua gevoel. Qua temperatuur verwarmt deze module natuurlijk wel optimaal.

Infraroodverwarming

Deze manier van verwarmen is eigenlijk heel simpel: de warmte wordt opgewekt door elektriciteit. Bij infrarood verwarming wordt de elektriciteit omgezet in infraroodstraling: een zuinige en directe manier van verwarmen. Dit is bijvoorbeeld ideaal voor een bepaalde ruimte zoals kantoor, een zolder of juist een tuinhuis. Zo’n infraroodverwarming is makkelijk in gebruik: je steekt de stekker in het stopcontact en klaar ben je. Goed te doen, toch?

Permanente verwarming

Natuurlijk ben je de centrale verwarming gewend met een combinatie van vloerverwarming of de klassieke optie: radiatoren. Mocht je jouw huis willen verduurzamen of je bent aan het verbouwen: kies dan eens voor elektrische, permanente verwarming. Deze verwarming kun je gebruiken als hoofdverwarming en is dus een ideale vervanger van de centrale verwarming. En het mooiste? Je steekt deze verwarming in het stopcontact en je bent klaar. Je hebt dus geen installateur nodig!

Wil je meer weten? Bij ElektroHouse zijn we specialist op het gebied van elektrisch verwarmen. Op een milieubewuste manier zodat we samen de wereld een mooiere plek kunnen maken. Wil je even sparren met een van onze professionals? Dat kan. Via info@yourelektrohouse.nl. Of app met ons via +31 (0) 6 37 42 39 73. Dan gaan wij direct voor je aan de slag.