✔ Vandaag besteld, binnen twee dagen in huis!

Handleiding installeren

Montage-instructies

In deze handleiding beschrijven wij stapsgewijs waar u allemaal rekening mee moet houden als u de elektrische vloerverwarming van ElektroHouse gaat aanleggen. We beginnen met de voorbereiding, de zorg voor de ondervloer en het kopen van de benodigde noodzakelijke onderdelen. Daarna leggen wij u uit welke kabel u kunt gebruiken en hoe u de verwarming het best kunt installeren.

 • Voor de aansluiting van de Heatmat dient rekening gehouden te worden met de voorschriften NEN1010 of dient te geschieden door een erkende installateur. 
 • Het systeem moet worden aangesloten op 230 V 50Hz. Controleer de beschikbare aansluitwaarde.
 • Bij gebruik van een inbouwthermostaat moet de elektrabuis in de muur worden gefreesd om de koude zwarte kabel van het verwarmingsysteem en de vloersensor in weg te werken. Bij gebruik het gebruik van een opbouwthermostaat moet de koude zwarte kabel en de kabel van de vloersensor worden weggewerkt met een kabelstrip op de muur. 
 • Zorg voor een vlakke schone ondervloer, vrij van scherpe uitsteeksels.
 • Maak gebruik van het dubbelzijdig tape van de Heatmat wanneer de mat wordt gelegd op een niet stoffige ondervloer, zoals bijv. een betegelde vloer. De mat wordt bevestigd aan de ondervloer met de kabels aan de bovenzijde.
 • Bij montage op een stoffige ondervloer zal de tape niet plakken en moet de Heatmat in een dun aangebracht laagje tegellijm worden gedrukt. De kabels zitten nu aan de onderzijde van de mat. 
 • Meet voor het installeren de kabel door en controleer ook of de kabel warm wordt.
 • De oranje verwarmingskabel mag nooit worden ingekort. Alleen de zwarte koude kabel die naar de thermostaat loopt mag worden ingekort. 

Lees voordat men gaat installeren de installatievoorschriften grondig door.

 1. Maak een tekening van de ruimte welke u wilt verwarmen en bereken het te verwarmen Dit zal ongeveer 50/60% van het totale vloeroppervlak zijn. Houdt u rekening met de breedte van de mat, deze is 50 cm breed.
 2. Het systeem dient te worden aangesloten op 230 V.
 3. Controleer de beschikbare aansluitwaarde.
 4. Zorg ervoor dat de ondergrond schoon is en dat er geen scherpe uitsteeksels op de vloer aanwezig zijn.
 5. Indien noodzakelijk moet een ruimte in de ondervloer gemaakt worden om de connector tussen de verwarmingskabel en de koude aansluitkabel te verzinken.
 6. Bepaal eerst of de Heatmat wordt geïnstalleerd met de kabels aan de onderzijde van de mat of met de kabels aan de bovenzijde van de mat. Bij montage op een niet stoffige ondervloer wordt de mat uitgerold met de kabels aan de bovenzijde. Leg de Heatmat op de te verwarmen plaats en trek de beschermstroken van de tape onder de mat vandaan. Druk de mat goed vast aan de ondervloer en breng vervolgens de laag tegellijm aan
 7. Wanneer de Heatmat op een stoffige ondervloer moet worden geïnstalleerd dan zullen de tapestroken niet plakken en moet de Heatmat in het dun aangebracht laagje tegellijm worden gedrukt met de kabel naar onderen gelegd. Wanneer de tegellijm is gedroogd en de Heatmat goed vast ligt kan de volle tegellijm laag worden aangebracht.
 8. Wees er zeker van dat de verwarmde kabels elkaar niet raken of overlappen want dat kan oververhitting van de kabels veroorzaken en daardoor de levensduur van de Heatmat of verkorten.
 9. Plaats nooit meubels of iets dergelijks op de plaats waar de kabels liggen, de warmte mag nooit opgesloten worden, maar moet vrij weg kunnen, anders kan door oververhitting schade aan de kabels ontstaan.
 10. Vanuit de thermostaat wordt 1 buis in de muur gefreesd, ten behoeve van de voedingskabel en de vloersensor. Ook moet de vloersensor in de bestaande ondergrond te worden weggewerkt en moet in het midden van een lus op de mat uitkomen.
 11. De oranje kabels van de Heatmat kunnen niet worden ingekort. De niet verwarmde aansluitkabel (zwarte kabel) mag wel worden ingekort.
 12. Om de installatie passend te maken mogen de witte matten worden doorgeknipt maar in geen geval de oranje kabels. Onderstaande foto’s geven aan hoe omleidingen gemaakt kunnen worden.
 13. Smeer de lijm of het cement over de mat en plaats de nieuwe vloer. Laat u altijd goed adviseren welke tegellijm u dient te gebruiken. De lijm moet geschikt zijn voor vloeren waarbij u gebruikt maakt van vloerverwarming.
 14. Wacht na het installeren 28 dagen voordat u het verwarmingssysteem in gebruik neemt.